Bildkälla: Hadrian / Shutterstock.com

Tesla kommer öka produktionen i Shanghai efter prissänkning gett ökad efterfrågan

Elbilstillverkaren Tesla kommer att öka produktionen i fabriken i Shanghai för att möta efterfrågan efter de aggressiva prissänkningarna på bolagets bästsäljande modeller på mellan 6 till 14 procent. Det framgår av planeringsdokument som Reuters har tagit del av.

Tesla siktar på att producera knappt 20 000 bilar i veckan i Shanghai under februari och mars. Det skulle innebär att fabrikens produktion uppnår samma nivå som i september i fjol när 82 088 bilar av Model 3 och Model Y producerades, enligt statistik från China Passenger Car Association.

Teslas vd Elon Musk sade vid rapportpresentationen förra veckan att orderingången var ungefär dubbelt så hög som produktionen i januari efter de globala prissänkningarna. Musk sade också att leveranserna under 2023 kan nå 2 miljoner fordon om inga externa störningar uppstår.

Teslas prissänkningar har dragit igång vad analytikerna kallar för priskrig när kinesiska biltillverkarna Xpeng och Seres Aito också sänkt sina priser.

Tesla sålde under de 29 första dagarna i januari i Kina 25 686 fordon, vilket är en ökning med 36 procent jämfört med samma period i fjol. Konkurrenten BYD uppnådde dock en ökning på 45 procent.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER