Bildkälla: Hadrian / Shutterstock.com

Tesla låter aktieägarna rösta igen om Musk-paket på 56 miljarder dollar

Elbilstillverkaren Tesla ska låta aktieägarna rösta igen om det kompensationspaket om 56 miljarder dollar som gavs till vd Elon Musk och sedan ogiltigförklarades vid en domstol i Delaware. Det framgår av ett börsmeddelande på onsdagen.

Saken ska röstas om på bolagsstämman den 13 juni. Där kommer aktieägarna också få rösta om ifall bolaget ska byta inkorporeringsstat till Texas från nuvarande Delaware.

I ett förslag från aktieägare kommenteras också strejken i Sverige mellan Tesla och IF Metall. De som formulerat förslaget anser att Tesla borde inrätta en policy för att bolaget inte ska kunna blanda sig i ifall anställda vill gå med i en fackförening och ett införa ett förbud mot påtryckningar mot anställda som vill bilda en.

I förslaget resoneras det att bolaget står inför ett ökat antal solidaritetsstrejker på grund av att man vägrat teckna kollektivavtal.

"Sådana rapporter utgör väsentliga ryktesrisker och operativa risker för Teslas aktieägare. Arbetstagares möjlighet att utöva sina rättigheter kan också ha positiva effekter för företag och investerare. Facklig organisering har visat sig stödja en rättvis och inkluderande arbetsplats, minska personalomsättningen, förbättra hälsa och säkerhet, främja innovation och stärka ansvarsfullt företagande", heter det i förslaget. Teslas styrelse rekommenderar aktieägarna att rösta emot förslaget.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER