Bildkälla: Stockfoto

Tesla-rally kan förbytas till djup pessimism – strateg

Tesla-rally kan förbytas till djup pessimism – strateg

Den rejäla rally som pågått i Tesla-aktien de senaste tre månaderna kan snabbt övergå till en ”djup pessimism”. Det uppger Gina Sanchez, vd på kapitalförvaltaren Chantico Global, rapporterar CNBC.

Enligt Sanchez är det dags att ställa sig vid sidlinjen efter att Tesla rusat 100 procent det senaste kvartalet. Elbilstillverkarens rejäla uppgång kommer på att det mötte leveranssiffrorna för fjärde kvartalet.

Sanchez sade under CNBC-programmet Trading Nations att siffrorna fick som vanligt Teslas investerare att gå händelserna i förväg och handla upp aktien rejält. Dock visar tidigare mönster att varje gång detta inträffat med aktien så har den efteråt backat rejält, tillade Sanchez.

”Aktien har helt enkelt en historia av att sticka iväg i förväg och sedan falla i en djup pessimism .(..). Jag skulle säga att vi befinner oss i det förra skedet på väg mot det andra eftersom det verkar alltid inträffa”, sade Sanchez.

Tesla-aktien toppade på drygt 497 dollar på onsdagen. Den är i skrivande stund upp 1,3 procent till 487,50 dollar i förhandeln på fredagen.

Länkar och källor:

www.cnbc.com

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER