Bildkälla: Stockfoto

Tesla utmanare nytt innehav i Naventi Offensiv Flex - ökade 4,86 procent i november

Fonden Naventi Offensiv Flex steg 4,86 procent i november, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 7,39 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 32,27 procent och är därmed bättre än index som har ökat 1,52 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Nio följt av Farfetch var de bolag som hade störst positiv påverkan på fonden under november medan Alibaba och DSV tyngde fonden.

Fonden förvärvade aktier i USA med fokus på industri- och hälsovårdssektorn. Ökningen skedde främst i Uber, UnitedHealth och Thermo Fischer. Samtidigt valde förvaltarna att ta hem en del vinster i fastighetsbolagen Balder och Fabege efter uppgång.

Stora delar av bolagen i portföljen redovisade positiva kvartalsrapporter som var bättre än markandes förväntningar. Teknik och cykliska konsumentvaror är de sektorer som utmärker sig mest.

Under månaden tog fonden in nya innehav i Lordstown Motors, en amerikansk elbilstillverkare, holländska Alfen Beheer som tillverkar laddstolpar samt norska Zaptec som även de tillverkar laddstolpar. Fonden agerade även som ankarinvesterare i en kommande notering av videospelbolaget Thunderful Group, ett bolag som kan liknas med Embracer.

Vid utgången månad var Amazon, Facebook följt av DSV fondens största innehav.
Naventi Offensiv Flex, %november, 2020
Fond MM, förändring i procent4,86
Index MM, förändring i procent7,39
Fond i år, förändring i procent32,27
Index i år, förändring i procent1,52
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER