Bildkälla: Stockfoto

Di: “Spänn fast er – THQ Nordics resa har bara börjat”

Efter att dataspelsbolaget THQ Nordics överträffat förväntningarna i samband med senaste delårsrapporten ser Dagens Industri en fortsatt resa uppåt för aktien. Det skriver Di:s Johan Wendel.

Annons

Det mest övertygande i rapporten var att rörelseresultatet hamnade på 107,3 miljoner kronor. Det gav inte bara en rörelsemarginal på 17 procent, utan var även klart över analytikernas prognoser.

Di varnar samtidigt för att marginalen lär svänga mellan kvartalen beroende på ett antal faktorer; däribland antalet släppta spel och hur stor andel av dessa är egna respektive förlagstitlar.

Det andra kvartalet är dessutom det svagaste för företaget men på längre sikt anses riktningen inte gå att ifrågasätta. Detta eftersom både försäljning och lönsamhet bedöms bli bättre.

Di hade i april en köprekommendation på THQ Nordiq på grund av två orsaker; marknaden var överdrivet pessimistisk kring framtiden efter Koch Media-förvärvet och att vd Lars Wingefors kan leverera tillväxt och lönsamhet, och det ofta bättre än väntat.

Tidningen ändrar inte sin uppfattning efter senaste rapporten och skriver att ytterligare ”förvärv lär alltså komma om tillfälle ges. Spänn fast er – resan har bara börjat”.

Länkar och källor:

www.di.se

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser