Bildkälla: Stockfoto

Three Gates förvärvar tyska mobilspelsbolaget Tivola Games

Spelutvecklingsbolaget Three Gates förvärvar 65,7 procent av Tivola Games, dels genom en kapitalinjektion på initialt 0,5 miljoner euro och dels genom en köpeskilling på 857 000 euro som betalas senast 30 november 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

"Med förvärvet tar vi ett stort och viktigt steg mot att skapa finansiell stabilitet och förutsättningar för lönsam tillväxt på den globala spelmarknaden. Tivola har i sin befintliga spelportfölj byggt upp en stor och lönsam användarbas och de har dessutom två mycket intressanta nya spel på gång (ett under utveckling och ett i konceptfasen), som jag ser fram emot att kunna berätta mer om längre fram", säger vd Don Geyer.

Tivola Games är en tysk utvecklare och förläggare av mobilspel och beskrivs vara världsledande inom spel med hästar och husdjur. Företaget hade en omsättning på cirka 1,36 miljoner euro med ett nettoresultat på cirka 119 000 euro under 2018.

Three Gates förbinder sig även att genomföra ytterligare kapitaltillskott på 0,25 miljoner euro senast 20 november nästa år och lika mycket senast den 15 februari 2021.

Genom förvärvet väntas Three Gates öka koncernens omsättning väsentligt under 2020 samtidigt som lönsamhet uppnås. Transaktionen förväntas slutföras före utgången av första kvartalet 2020.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser