Bildkälla: OBJM / Shutterstock.com

Thyssenkrupp tänker höja lönsamheten inom hissdivisionen

Tyska industrijätten Thyssenkrupp tänker höja lönsamheten inom sin hissdivision inför en börsnotering eller försäljning. Det beskedet gavs i samband med bolagets kapitalmarknadsdag, rapporterar Reuters.

Annons

Hissdivisionen är redan den mest lönsamma inom koncernen. Men Thyssenkrupp nöjer sig inte där utan siktar på att få den justerade rörelsemarginalen att landa på mellan 11,5-13 procent för räkenskapsåret 2020/21. Det kan jämföras med divisionens rörelsemarginal på 11,4 procent för 2018/19.

För att höja lönsamheten inom divisionen tänker Thyssenkrupp bland annat kapa kostnader, lägga till nya lukrativa tjänstekontrakt samt förbättra produktionseffektiviteten.

Om Thyssenkrupp lyckas med detta kommer hissdivisionen lönsamhetsmässigt närma sig sina rivaler, amerikanska Otis, schweiziska Schindler och finska Kone, vars jämförbara rörelsemarginaler är på 11,5-13 procent.

Thyssenkrupp planerar att använda pengarna från en affär med hissdivisionen till att reparera balansräkningen. Den har tagit stryk på dåliga investeringar, vinstvarningar och stigande pensionsskulder.

Länkar och källor:

www.reuters.com

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser