Bildkälla: Stockfoto

Tietoevry vinner kontrakt med Stockholms stad värt upp till 4 miljarder kronor

It-konsulten Tietoevry har valts ut av Stockholms stad att förse det med nästa generations IT-tjänster. Kontraktet är på sju år med möjlighet till förlängning med maximalt åtta år. Det potentiella kontraktsvärdet under hela perioden, inklusive fullt utnyttjande av optionen, uppgår till cirka 4 miljarder kronor, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Kontraktssumman är dock lägre än tidigare 4,5 miljarder enligt beräkningar som Dagens industri, Di, gjort.

”Vi sparar ungefär en halv miljard under de här femton åren, alltså drygt 30 miljoner per år, genom användning av maskininläsning, AI i tjänsterna och så vidare – vi drar mer nytta av modern teknik, och därmed blir det mer kostnadseffektivt”, säger Andreas Nordström, it-direktör på Stockholms Stad, till Di.

Under avtalet kommer Tietoevry att sköta stadens olika verksamhetssystem och man kommer även erbjuda nya digitala tjänster så som automation och AIO (AI inom IT-drift), samt modernisera stadens applikations- och infrastrukturlandskap.

”Stockholms stad har ställt höga krav på kostnadseffektivitet och leveransduglighet och det här bekräftar att vi har den lokal och globala kapacitet som krävs för att stötta en så stor aktör som Stockholms stad”, säger Johan Torstensson, Sverigechef på Tietoevry.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER