Bildkälla: Stockfoto

True Heading avvecklar befintlig verksamhet och genomför strukturaffär med Gigger

True Heading avvecklar befintlig verksamhet och genomför strukturaffär med Gigger

Teknikbolaget True Heading bedömer att med effekterna av covid-19 och en icke fulltecknad nyemission är förutsättningar för att framgångsrikt kunna driva bolaget vidare i nuvarande form starkt begränsad. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget avser därför avveckla befintlig verksamhet och genomföra en strukturaffär. True Heading avser att rikta ett erbjudande till samtliga aktieägare i Gigger som erbjuds 90 procent ägande i True Heading. Befintliga ägare behåller behåller 10 procent på en värdering om 50 miljoner kornor. Firmanamnet kommer att ändras. Styrelsen har föreberett affären. Erbjudandet är föremål för godkännande av stämman. True Headings grundare och majoritetsägare med 51 procent av rösterna står bakom den föreslagna lösningen.

De exakta villkoren i erbjudandet meddelas separat. Information kring Giggers syn på budet och ytterligare information kring bolaget redovisas på måndag 15 juni men majoriteten av ägarkooperativet; Osix Sverige, Olle Stenfors och Properio Ventures står bakom affären.

True Headings nuvarande verksamhet avvecklas i sin helhet och de åtagande som finns avseende service och garanti på tidigare sålda produkter övertas av grundaren Nils Willart. Han övertar även varumärket True Heading och del av lagret som ersättning för detta åtagande.

En del i avvecklingen av befintlig verksamhet innan transaktionen med Gigger och utdelning är att patenten förs över till ett nytt dotterbolag True Heading Patent. Ett bolag som i sin tur kommer att, efter beslut på stämman, delas ut till samtliga True Headings ägare.

Försäljningsprocessen för patenten pågår och bedöms som tidigare kommunicerats kunna inbringa omkring 5 miljoner euro. En mer precis utredning kring det möjliga värdet är initierad. När försäljning är genomförd delas bolagets medel ut till aktieägarna och bolaget avvecklas. Det finns för närvarande inga planer på att notera dotterbolaget med patentet, men viss kapitalanskaffning kan bli nödvändig för kostnader kring att vidmakthålla patenten om en försäljningsprocess drar ut på tiden.

Gigger verkar på den så kallade gig-marknaden som är i stadig tillväxt och som förväntas växa än mer i efterdyningarna av corona-pandemin. En gig-arbetare är exempelvis frilansare, timanställd, behovsanställd eller projektanställd. Gigger uppnådde 2019 en nettoomsättning på 24 miljoner kronr med positivt resultat.

Transaktionerna ska godkännas på extra bolagsstämma den 15 juli. En separat kallelse kommer att gå ut med pressmeddelande.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER