Bildkälla: Stockfoto

Ubisofts intäkter steg i tredje kvartalet, sänker helårsprognosen till 1,9 miljarder euro

Ubisofts intäkter steg i tredje kvartalet, sänker helårsprognosen till 1,9 miljarder euro

Speljätten Ubisoft redovisar intäkter om 562 miljoner euro i det tredje kvartalet, jämfört med 560,9 miljoner euro året innan.

Bolagets net bookings i tredje kvartalet var ned 16,4 procent till 605,8 miljoner euro. Bolaget hade i oktober guidat för cirka 600 miljoner euro.

För de första nio månaderna var net bookings upp 13,5 procent till 1 351,9 miljoner euro.

Digitala net bookings steg 33,9 procent till 897,8 miljoner euro under de första nio månaderna. De utgör nu 66,4 procent av alla net bookings, jämfört med tidigare 56,3 procent.

”Ubisoft levererade en solid prestation i ett kvartal som blev som väntat särskilt tufft. Vår motståndskraft berodde på den höga kvalitén i våra spel och tjänster, vår förmåga att nå en mycket bredare publik än tidigare och fördelar vi fick från den digitala transformationen”, säger vd Yves Guillemot i en kommentar.

För det fjärde kvartalet spår Ubisoft att intäkterna uppgår till cirka 571 miljoner euro och net bookings till cirka 698 miljoner euro.

För helåret spås intäkterna bli 1,9 miljarder euro, jämfört med tidigare prognos om cirka 2 miljarder dollar, och net bookings på cirka 2,05 miljarder euro.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER