Bildkälla: Stockfoto

UBS Equity China Opportunity minskade 1,3 procent i oktober - ny strategi i Kina

Fonden UBS Equity China Opportunity minskade 1,3 procent i oktober. Sedan årsskiftet har fonden minskat 17,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Initialt stabiliserades den kinesiskas marknaden i oktober. Under månaden valde investerare att gå tillbaka till fler undervärderade sektorer samtidigt som sektorerna inom energi och utilities steg.

Fonden gynnades mest av sin position inom kommunikationstjänster och ​missgynnades av sin exponering mot konsumentvaror.

Bland det positiva bidragsgivarna fanns NetEase och Ping An Bank. NetEase uppgång beror främst på lanseringen av storspelen Naraka: Bladepoint och Harry Potter.

Hälsovårdssektorn underpresterade. CSPC Pharmaceutica sjönk då bolaget inte uppnått marknadens förväntningar för det tredje kvartalet.

Den nuvarande investeringsstrategin i Kina håller på att utvecklas från att ha fokuserat på tillväxt till att nu balansera tillväxt och hållbarhet samtidigt som man tar itu med sociala problem som jämlikhet och säkerhet.

”Trots detta anser vi att det finns relativt attraktiva möjligheter. Vi är fortfarande optimistiska till att aktivt investera på den kinesiska aktiemarknaden på lång sikt”, avslutar förvaltaren.

Störst innehav vid månadsskiftet var Tencent, 9,89 procent, Alibaba 8,93 procent följt av Kweichow 8,88 procent.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER