Bildkälla: Stockfoto

Urbangreen bygger dagvattenhanterande tak på Nordic Choice Hotels nya svenska huvudkontor

Urbangreen har fått uppdraget att som underentreprenör bygga ett dagvattenhanterande tak på Skandinaviens första nollenergihotell i Arenastaden i Solna och har utvecklat en ny, unik taklösning för projektet. Det framgår av kommunikation från bolaget på Pepins.

Uppdraget görs på uppdrag av Skanska för Fabege. Uppdraget skall genomföras 2020. Ordervärdet uppgår till 700 tusen kronor.

"Fastigheten ska genom 24 stycken borrhål för geoenergi samt totalt nästan 2 500 kvm solceller på fasaden och taket producera mer energi än förväntad förbrukning. För att kunna nyttja hela takets yta till solpaneler och samtidigt följa Solna stads krav vad gäller dagvattenhantering för nyproduktion har Urbangreen för projektet skapat en ny, unik taklösning utan vegetation för att kunna fördröja dagvattnet i enlighet med regelverken," skriver bolaget.

Det nya hotellet ska stå klart under det första kvartalet 2021. Hotellet blir en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel med 336 rum, 88 lägenheter för långtidsboende samt Nordic Choice Hotels svenska huvudkontor.

"Även om vi är experter på gröna tak och dagvattenhantering så vill och kan vi samverka med solpaneler och andra hållbara bygglösningar. Genom att ha en nära dialog med nytänkande byggbolag och fastighetsägare kan vi utvecklas tillsammans med dem och deras projekt. Vår nya produkt Dagvattentaket, som vi bygger på Nationalarenan 3, är ett exempel på detta," säger Therese Lundstedt, vd på Urbangreen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER