Bildkälla: Stockfoto

USA-senatorer utreder Tiktok kring chefsöverföringar från Bytedance

Två amerikanska senatorer har begärt att den populära videoappen Tiktok ger information om chefsöverföringar från moderbolaget Bytedance. Det skriver Wall Street Journal.

Senatorerna noterar att flera högprofilerade chefer gått från Bytedance till Tiktok där vissa fått högt uppsatta jobb. Dessa överföringar har också inneburit att personerna flyttat från Peking till USA, och i samband med detta också tagit med sig sina team. WSJ var först att rapportera om detta i förra veckan.

“Personalförändringarna ger intryck av att Tiktok försöker bevara Bytedances inflytande över Tiktok och samtidigt undvika misstankar", skriver senatorerna i brevet, som är adresserat till Tiktoks vd Shou Zi Chew.

“Vi är oroade över att dessa personalförändringar undergräver säkerheten för amerikanska data och de utfästelser som Tiktok har gjort om sitt oberoende från Bytedance”, står det vidare.

Tiktok har tidigare dementerat att dess användardata ska ha nått Peking eller att appen ska ha fungerat som ett verktyg för kinesisk propaganda.

Senatorerna som begärt informationen från Tiktok är Marsha Blackburn och Richard Blumenthal.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER