Bildkälla: Stockfoto

Virgin Galactics uppsida kan vara substantiell men kan ta väldigt lång tid- Goldman Sachs

Virgin Galactic uppges ha en potential för en substantiell uppsida om de tillfångatar rätt möjlighet. Det kan ta emellertid ta väldigt lång tid att realisera och risken för konkurrens är inte obetydliga samtidigt som kundadoption är osäker. Det skriver Goldman Sachs i en analys.

Banken har inlett bevakning på Virgin Galactic med neutral rekommendation och riktkursen 19 dollar per aktie.

På plussidan ser Goldman ett stort potential då biljettpriserna för rymdflygningar kan vara väldigt höga samtidigt som bolaget har ett bra försprång i marknaden. Gapet mellan priser och flygkostnader kan också vara höga och ge goda marginaler när flygen är mer etablerade.

På nedsidan är bolagets långa tidslinje för teknologisk utveckling, och att flyga till rymden ses inte som en enkel utmaning. Förseningar har inträffat och fler kan tillkomma. Goldman har inte heller räknat med breakeven på kassaflödessidan förrän mitten på årtiondet.

En ytterligare faktor har att göra med den osäkra marknaden. Det är oklart hur många som kommer vilja flyga till rymden, även med tillräckligt kapital, och om man väl har gjort det kommer kunderna vilja göra det igen.

Den totala adresserbara marknaden är alltså svårprognostiserad.

Aktien handlas idag upp 0,5 procent i förhandeln i USA.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER