Bildkälla: Stockfoto

Volkswagens vd ser tajt elbilsrace med Tesla

Tyska fordonsjätten Volkswagen står inför en tuff väg framför sig för att nå sitt mål om att bli världens största säljare av elfordon till 2025 och ser ett tajt race med Tesla om elbilskronan. Det uppgav vd Herberg Diess vid FT-konferensen Future of the Car, rapporterar Reuters.

"Jag måste säga att vi inte förväntade oss att vår främsta amerikanska konkurrent skulle vara så snabb och väl förberedd", sade Diess.

Diess kritiserades under förra året för att ofta jämföra Volkswagen med Tesla. Han ser dock fortfarande en chans för Volkswagen att köra om Tesla innan 2025 genom sitt större produktutbud.

På den amerikanska marknaden siktar Volkswagen på att fördubbla sin marknadsandel till 10 procent, vilket enligt Diess kommer kräva en extra fabrik samt lokal för batteriproduktion. Han avfärdade även att den ökade exponeringen mot USA skulle bero på en överexponering mot Kina.

Tesla öppnade sin första europeiska gigafabrik tidigare i år i Berlin för att utmana Volkswagen samt andra tyska biljättar på deras hemmaplan. Diess tror dock att Teslas upptrappning på den europeiska marknaden kommer bli utmanande.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER