Bildkälla: Stockfoto

Volvos dotterbolag Mack Trucks startar produktion av helelektriska sopbilar

Verkstadsbolaget Volvos amerikanska dotterbolag Mack Trucks aviserar idag planer på att kommersialisera Mack LR Electric, en lastbil för avfallshantering utrustad med ett helelektriskt integrerat Mack-drivsystem. Beställningar för Mack LR Electric kommer att öppnas i fjärde kvartalet 2020 och leveranserna börjar 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Produktionsmodellen Mack LR Electric kommer att uppfylla behoven hos både kommersiella och kommunala kunder som vill ha en verklig nollutsläppsbil som är anpassad till deras egna miljömål och lokala utsläppsregler

LR Electric introducerades som en prototyp 2018 och har Macks helt integrerade elektriska drivlina med dubbla elmotorer och fyra NMC-litiumjonbatterier för framdrivning av fordonen och kraft för alla tillbehör ombord. Ett regenerativt bromssystem med tre lägen tar hänsyn till lastbilens ökande belastning och hjälper till att återfå energi från de hundratals stopp som soplastbilar gör per dag.

Mack LR Electric kommer att tillverkas vid Macks Lehigh Valley Operations, LVO,i Macungie, Pennsylvania, där alla tunga Mack-lastbilar byggda för Nordamerika är monterade.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER