Bildkälla: Stockfoto

Worldsteel (WSA) sänker prognosen över globala stålefterfrågan för 2021 och 2022 - Kina dämpar

The World Steel Association, Worldsteel, bedömer att den globala efterfrågan på stål kommer att växa med 4,5 procent i år och öka med ytterligare 2,2 procent nästa år. Det innebär lägre tillväxttal än vad som spåddes i april då man såg en uppgång med 5,8 procent för i år och en ökning med 2,7 procent 2022. Bakom nedrevideringen ligger en sämre efterfrågan i Kina.

Den globala efterfrågan på stål bedöms i år uppgå till 1 855,4 miljoner ton och landa på 1 896,4 miljoner ton nästa år.

Efterfrågan i Kina i år spås visa en tillväxt på -1,0 procent, att jämföra med förra bedömningen om en tillväxt på 3 procent. För nästa år ses inte heller någon tillväxt vid 0,0 procent (tidigare 1,0).

”2021 har sett en starkare än väntat återhämtning av stålefterfrågan, vilket har lett till uppåtgående revideringar av vår prognos över hela linjen utom Kina. På grund av denna kraftiga återhämtning förväntas den globala efterfrågan på stål utanför Kina att återgå tidigare än förväntat till nivån före pandemin i år", säger Al Remeithi vid organisationen.

Den nuvarande prognosen förutsätter att vaccinationer fortsätter världen över, att spridning av varianter av covid-viruset kommer bli mindre skadlig och störande än vad som var fallet under tidigare vågor.

Organisationen släpper under normala förhållanden prognoser två gånger per år, oktober och april.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER