Bildkälla: Stockfoto

Wyld Networks vd förväntar sig stark tillväxt efter stundande lansering

IoT-teknikbolaget Wyld Networks vd Alastair Williamson förväntar sig en "massiv tillväxt" efter lanseringen av bolagets IoT-nätverksservice den 8 december. Det sade han under sin presentation vid Stora Aktiedagen i Stockholm, som hålls av Aktiespararna.

- Inför lanseringen har vi utfört pilottester och säkrat några beställningar från kunder. Men när vi lanserar den 8 december kommer vi såklart attrahera mycket fler kunder, för de kommer vilja samla in- och använda sin data. När vi lanserar den 8 december förväntar vi oss en massiv tillväxt i bolaget, uppger Williamson.

Wyld-chefen förklarar vidare att det finns konkurrenter, men att man särskiljer sig från dem genom att rikta in sig mot satelliter som befinner sig närmare jorden, samtidigt som bolagets sändare är mindre och inte kräver el. Det gör bland annat Wylds lösning till ett billigare alternativ.

Bolaget tillverkar inte sin hårdvara själv, utan har valt att outsourca tillverkningen till en "väldigt stor" OEM-tillverkare - som tack vare sin starka marknadsposition klarar av att leverera på Wylds beställningar.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER