Bildkälla: Stockfoto

Zenergy kan behöva göra nyemission under 2018, sälj – Börsplus

Zenergy kan behöva göra nyemission under 2018, sälj – Börsplus

Modulbostadsbolaget Zenergy kan komma att behöva göra en nyemission under 2018, spår Svenska Dagbladets analystjänst Börsplus. Bolaget redovisade på morgonen sin delårsrapport och som visade på förlust för kvartalet.

"Bolagets plan för att komma ur förlusterna är att öka produktionen och sådant kräver normalt kapital. Börsplus grundtips är att Zenergy kommer behöva göra en nyemission under 2018. Alternativet är att antingen dra ner kostnaderna brutalt eller att leva väldigt farligt med höga skulder till banker och leverantörer", skriver Börsplus skribent Peter Benson i en analys.

Börsplus-skribenten sätter sälj på aktien och påpekar att det inte är värderingsmultipeln som spelar så stor roll utan om och när Zenergy kan stoppa förlusterna.

"Blir det efter noll, en eller två framtida nyemissioner? Tills vidare sätter vi nog sälj på den här aktien även om det verkar vara ett seriöst bolag i grunden. Men det räcker inte att vara seriös. Man måste också fixa finansieringen och börja driva en fabrik som går runt", skriver han.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER