Bildkälla: Stockfoto

Zenergy tillförs 41,8 miljoner kronor från nyemissioner

Zenergy tillförs 41,8 miljoner kronor från nyemissioner

Modulbostadsbolaget Zenergys nyemission med företrädesrätt för aktieägarna blev fulltecknad. Bolaget tillförs 25,8 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Zenergy verkställer samtidigt de båda riktade nyemissioner på vardera 8 miljoner kronor från de nya huvudägarna Stjärnporten samt Hökerum Kapitalförvaltning, ett dotterbolag till Familjen Ståhl Invest i Ulricehamn.

Det innebär att totala tillskottet från emissionerna är 41,8 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolaget ber att få återkomma gällande kostnader för emissionerna..

"Det här är strålande bra för Zenergy och en välkommen signal från aktieägarna som visar att vi har gjort rätt. Den största och viktigaste pusselbiten med kapitaltillskott och ny styrelse med de nya huvudägarna är nu komplett. Förutom nytt kapital skapas det med den nya styrelsen en plattform med bred branschkompetens som underlättar möjligheten till nya affärer under lång tid framöver. Detta ger ett Zenergy som är väl rustat mot framtiden vilket ger en tydlig positiv signal till befintliga och potentiella kunder", kommenterar vd Johan Olofsson.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER