Bildkälla: Stockfoto

Zenergys nyemission tecknades till 56 procent, söker ytterligare finansiering av projekt

Zenergys nyemission tecknades till 56 procent, söker ytterligare finansiering av projekt

Modulbostadsbolaget Zenergy avslutade den 18 juni teckningstiden i bolagets nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Nyemissionen tecknades till 27,1 miljoner kronor, vilket motsvarar en teckningsgrad på 56 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Garantikonsortiet tecknade 1,3 miljoner kronor av nyemissionen. Bolaget tillförs 27,1 miljoner kronor före emissionskostnader på 2,7 miljoner kronor, exklusive kostnaderna för
emissionsgarantin. Ersättning till garanterna uppgår antingen till 10 procent kontant alternativt 12 procent i form av nyemitterade aktier.

- Vi är väldigt glada för det stora intresset för Zenergy med våra olika affärsområden. Emissionslikviden säkerställer en fortsatt framgångsrik bearbetning av marknadspotentialerna. Vi välkomnar alla aktieägare att delta i byggandet av framtidens bostäder och skolor. Det får inte bli dyrt att bygga bra och energieffektiva smarta nära noll energi bostäder, kommenterar Olle Magnusson, vd i Zenergy.

Zenergy kommer efter att nyemissionen registrerats att ha 50,58 miljoner aktier utestående.
Utnyttjar garanterna sin rätt att erhålla ersättning i aktier tillkommer ytterligare högst 2,00 miljoner aktier.

Zenergy har via ett dotterbolag tecknat avtal med crowdfunding-plattformen Tessin om att lansera en finansiering av ett projekt i Skillingaryd bestående av 23 hyresrättsbostäder fördelade på tre husblock. Total beräknad volym för lånet är 17 miljoner kronor med en löptid på upp till 36 månader. Lånet kommer att tas upp i dotterbolaget och bland annat säkerställas med fastighetspant.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER