Bildkälla: OBJM / Shutterstock.com

Zijin Mining förvärvar Neo Lithium - 'Återigen visar Kina att man ligger långt fram för att säkra tillgången på råvaror'

Kinesiska Zijin Mining förvärvar kanadensiska Neo Lithium för en köpeskilling på 960 miljoner kanadensiska dollar, motsvarande 6,50 kanadensiska dollar per aktie. Det framgick av ett pressmeddelande under fredagskvällen.

Stängningskursen för Neo Lithiums aktie under fredagen var 5,49 kanadensiska dollar.

Neo Lithium är ett av fyra litiumbolag i portföljen hos fonden Atlant Green Tech Metals som förvaltas av Mattias Gromark.

”Återigen visar Kina att man ligger långt fram för att säkra tillgången på råvaror för bland annat elbilsindustrin! Europa och USA måste öka tempot för att säkra tillgången för kritiska råvaror om omställningen till hållbar energi och elektrifieringsmålen ska nås. Detta tillsammans med den rådande energikrisen bör sätta blåslampa i baken på våra politiker. Vi måste bygga upp egna leverantörskedjor utan beroende av Kina och kinesisk kolkraft! Och det kräver att vi måste tillåta utvinning av kritiska mineraler i Sverige och Europa på ett hållbart sätt", kommenterar Gromark.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER