Bildkälla: Stockfoto

Vinnarfonderna på Mr Green-budet

Vinnarfonderna på Mr Green-budet

Spelbolaget Mr Green erhöll under morgonen ett bud från den brittiska speljätten William Hill värt 69 kronor per aktie vilket motsvarar en premie med 48,5 procent jämfört med gårdagens stängningskurs.

Ett antal fonder med stora innehav sett till portföljvikt gynnas av kursuppgången för aktien som i skrivande stund är 47 procent. Detta mot bakgrund av att styrelsen i Mr Green rekommenderar aktieägarna att acceptera budet.

I toppen återfinns Consensus Småbolag med portföljvikten 3,4 procent, enligt data från Morningstar. Fonden har minskat innehavet från den senaste innehavsrapporteringen.

På andra plats är det Affärsvärlden Fonden, följt av Norron Select som nyligen ökade i bolaget. Innehavet utgjorde 2,6 respektive 2,1 procent av portföljerna. Därefter är det Humle Småbolagsfond där Mr Green hade en portföljvikt på 2,1 procent.

I en kommentar till budet säger Marcus Plyhr, förvaltare på Norron, att man är mycket nöjda med budet.

"Vi är jättenöjda med budet från William Hill med tanke på att bolaget handlats till en rabatt mot sina konkurrenter och att vi redan innan budet kände att det fanns en möjlighet att ett bud skulle komma. Vi känner samtidigt att budet bäddar för en rad positiva synergier."

Plyhr menar vidare att det finns många andra konsolideringsmöjligheter i branschen, framförallt från utländska aktörer som är ute efter den marknadspenetration och styrka som lokala spelare byggt upp.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER