Bildkälla: Stockfoto

BNP Paribas Smart Food tar in Beyond Meat i portföljen

Fonden BNP Paribas Smart Food steg 2,52 procent i december, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 2,30 procent. Under 2020 har fonden avkastat 4,71 procent och är därmed sämre än index som har ökat 6,65 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Bidragsgivare till fondens positiva avkastning under december inkluderade Darling Ingredients, Lenzing, Valmont, Agco Corp och Trimble. Lenzing, som är marknadsledare inom cellulosafiber såsom viskos och tencel, steg till följd av en bra kvartalsrapport och upprevideringar från analytiker. Agco Corp, som är en marknadsledare inom jordbruksmaskiner, steg mot bakgrund av förbättrat sentiment bland jordbrukare drivet av en ökning i priser på grödor.

I den negativa vågskålen återfanns bland andra Joyoung, Puregold Price Club och Yukiguni Maitake. Joyoung som är en sojamjölk producent, föll efter marginalpress till följd av ökad konkurrens och mindre attraktiv produktmix.

Under perioden valde fondens förvaltare att initiera en position i Beyond Meat efter att aktien har utvecklats svagt. Fonden sålde hela sitt innehav i Kubota Corp i syfte att konsolidera exponeringen mot jordbruksmaskinssektorn.

Förvaltarna pekar på att osäkerheten kring pandemin är stor men tror att segment såsom matingredienser kommer att fortsatt vara motståndskraftigt.

BNP Paribas Smart Food, %december, 2020
Fond MM, förändring i procent2,52
Index MM, förändring i procent2,30
Fond år 2020, förändring i procent4,71
Index år 2020, förändring i procent6,65
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER