Bildkälla: Stockfoto

Postiva signaler för Atlant Green Tech Metals trots turbulens på marknaden

Atlant Green Tech Metals förvaltare Mattias Gromark menar att aktiemarknaden kommer fortsätta sin nervösa resa under hösten och att vinstvarningarna dyker upp allt mer frekvent. Det skriver förvaltaren i en marknadskommentar.

"Vi lär få se en fortsatt osäker period ett tag till, i takt med att marknaden anpassar sig efter ett högre ränteläge där centralbankerna är fortsatt fokuserade på att förankra inflationsförväntningarna. Därmed väntar också troligen en mer dämpad ekonomi runt hörnet", skriver Gromark.

Samtidigt menar förvaltaren att det kommit flera positiva signaler gällande fondens investeringsområde.

I USA har man under sommaren klubbat igenom ett nytt reformpaket som innehåller stora satsningar inom hållbar energi samt åtgärder för att öka den inhemska produktionen av kritiska mineraler och material till sektorn. Även EU har uttryckt vikten av att säkra tillgången av viktiga råvaror. EU har nu lanserat "EU Critical Raw Materials Act" vilket syftar till att stärka förutsättningarna för självförsörjning av kritiska mineraler.

"Det är mycket som händer inom fondens område, men det står också fullständigt klart att uppbyggnaden av mer lokala försörjningsled i Europa och Nordamerika bara är i sin linda – Kina dominerar fortfarande", avslutar Gromark.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER