Bildkälla: Stockfoto

Jupiter European Growth ökade 6,1 procent i oktober - minskar i Dechra Pharmaceuticals och Temenos

Fonden Jupiter European Growth steg 6,1 procent i oktober, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 6,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 24,5 procent och är därmed sämre än index som har minskat 12,4 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarduon bestående av Mark Nichols och Mark Heslop.

Inledningsvis skriver förvaltarna att europeiska aktier steg i oktober till följd av att marknaden spekulerade i mer duvaktighet från centralbankerna. Det tredje kvartalets bolagsrapporter inkom övervägande positivt i både Europa och USA vilket också bidrog till uppgången.

Positiva bidragsgivare till relativavkastningen under månaden kom från Legrand, Atlas Copco, Rentokil och Dr Martens.

I den negativa vågskålen fanns Adidas, Allfunds och Temenos. Den negativa avkastningen från bolagen hänförs till att kvartalsrapporterna var svagare än väntat.

Gällande portföljaktiviteten sålde man en liten position i Dechra Pharmaceuticals för att positionsstorleken inte var optimal. Förvaltarna valde också att skala av i Temenos på grund av oro för den operationella verksamheten efter den svaga kvartalsrapporten.

De största innehaven i fonden vid näst senaste månadsskiftet var RELX, Novo Nordisk och Pernod Ricard med portföljvikter om 6,9, 6,0 respektive 5,5 procent.


Jupiter European Growth, %oktober, 2022
Fond MM, förändring i procent6,1
Index MM, förändring i procent6,4
Fond i år, förändring i procent-24,5
Index i år, förändring i procent-12,4
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER