Kambi presenterar preliminära siffror för Q1 - har sett rejäl nedgång i intäkter senaste veckorna

Sportbettingleverantören Kambi hade intäkter på 27,5-28,0 miljoner euro under första kvartalet. Siffrorna beskrivs som starka trots påverkan från coronaviruset på sportevenemang under de sista två veckorna av kvartalet.

Annons

De löpande kostnaderna, opex, bedöms ha varit 21,0-21,5 miljoner euro medan rörelseresultatet landade på 6-7 miljoner euro. Likvida medel vid slutet av kvartalet var 45-47 miljoner euro.

Under de senaste tre veckorna har sportaktiviteten var på en nivå som innebär intäkter på 25-30 procent av vad som sågs under fjärde kvartalet 2019, skriver Kambi i ett pressmeddelande.

Kambi vidtar nu ett besparingsprogram med bland annat minskade resor och marknadsföringskostnader, rekryteringsstopp och en betydande minskning i datakostnader på grund av färre sportevent.

Bolaget kommer även ansöka om de stödpaket som nyligen presenterats av regeringarna i både Sverige och Storbritannien. Dessutom kommer styrelsen, vd:n och ledningen i Kambi att minska sina ersättningar med 20, 15 respektive 10 procent.

Åtgärderna väntas medföra att rörelsekostnaderna minskar med 10-20 procent i andra kvartalet i år jämfört med fjärde kvartalet 2019.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser