Bildkälla: Stockfoto

Kambi presenterar preliminära siffror för Q1 – har sett rejäl nedgång i intäkter senaste veckorna

Kambi presenterar preliminära siffror för Q1 – har sett rejäl nedgång i intäkter senaste veckorna

Sportbettingleverantören Kambi hade intäkter på 27,5-28,0 miljoner euro under första kvartalet. Siffrorna beskrivs som starka trots påverkan från coronaviruset på sportevenemang under de sista två veckorna av kvartalet.

De löpande kostnaderna, opex, bedöms ha varit 21,0-21,5 miljoner euro medan rörelseresultatet landade på 6-7 miljoner euro. Likvida medel vid slutet av kvartalet var 45-47 miljoner euro.

Under de senaste tre veckorna har sportaktiviteten var på en nivå som innebär intäkter på 25-30 procent av vad som sågs under fjärde kvartalet 2019, skriver Kambi i ett pressmeddelande.

Kambi vidtar nu ett besparingsprogram med bland annat minskade resor och marknadsföringskostnader, rekryteringsstopp och en betydande minskning i datakostnader på grund av färre sportevent.

Bolaget kommer även ansöka om de stödpaket som nyligen presenterats av regeringarna i både Sverige och Storbritannien. Dessutom kommer styrelsen, vd:n och ledningen i Kambi att minska sina ersättningar med 20, 15 respektive 10 procent.

Åtgärderna väntas medföra att rörelsekostnaderna minskar med 10-20 procent i andra kvartalet i år jämfört med fjärde kvartalet 2019.

Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER