Bimobjects försäljning sjönk preliminärt 5 procent i Q1 - inleder besparingsprogram

Bimobject inleder ett besparingsprogram om 50 miljoner kronor för att skydda kassan och påskynda vägen mot lönsamhet. Samtidigt meddelar bolaget att den preliminära fakturerade försäljningen i första kvartalet var 28,6 miljoner kronor, en minskning med 5 procent mot året innan.

Annons

"Faktureringen påverkades negativt av fördröjda beslutsprocesser hos kunderna och fortsatt låga volymer inom Content Production. Därtill levde inte nykundsförsäljningen i Nordamerika och Norden upp till förväntningarna", uppger bolaget.

En positiv punkt var att årligen återkommande intäkter (ARR) växte med 22 procent i årstakt. Andelen kunder som inte förnyade sitt kontrakt, så kallad churn, förblev låg. Web Services uppgick till 72 procent av fakturerad försäljning.

Antalet registrerade användare var per 31 mars uppe i 1,9 miljoner vilket är en ökning med 33 procent sedan förra året.

När det gäller besparingsprogrammet ska det minska rörelsekostnaderna med 50 miljoner kronor på årlig basis jämfört med 2019. Merparten av besparingarna förväntas vara möjliga att uppnå redan under 2020. Bland åtgärderna finns bland annat att minska antalet administrativa tjänster vid huvudkontoret, avsluta kontrakt med mjukvarukonsulter och minska kostnader för till exempel hyra, resor, mässor, datorer och mjukvara.

Som en del av besparingsprogrammet kommer grundaren Stefan Larsson att avgå från rollen som CSO och tillförordnad president i Nordamerika. Han lämnar helt sitt operationella ansvar i bolaget men blir kvar i styrelsen.

Börsvärldens nyhetsbrev
Annonser