Bildkälla: Stockfoto

Nytt svenskt investmentbolag har fokus på Kina och ambitioner om notering nästa år

Finwire har intervjuat Yining Wang som är medgrundare och investeringschef på det nystartade investmentbolaget Nordic Asia med fokus på kinesisk konsumtion.

Yining har bakgrund från bland annat Assa Abloy i Kina, och tidigare påläggskalv hos Melker Schörling. Bland personerna bakom bolaget återfinns också bland annat Mikael Ahlström.

Nordic Asia är ett svenskt investmentbolag med bas i Stockholm och Shanghai. Fokuset i bolaget ska vara kinesisk konsumtion och man planerar att ha cirka tjugo bolag i portföljen. Enligt Yining planerar man även en börsnotering av investmentbolaget om drygt ett år.

Yining svarar på frågor kring vad han tror gällande risken med Kina som investering.

- Med Kinas stora tonvikt i världen kommer det såklart skapas motsättningar och eventuellt handelskrig och liknande, men vårt fokus är på Kinas inhemska konsumtion som endast står för ca 39 procent av GDP och där ser vi otrolig långsiktig potential.

Under sin första runda har Nordic Asia tagit in 50 miljoner kronor och planerar att ta in ytterligare 50 miljoner under hösten.

I Intervjun talar medgrundaren om strukturella trender såsom till exempel 5G och hur mer än hälften av alla sålda mobiler under juli och augusti var telefoner som var utrustade med teknik för nya generationens mobilnät. Investmentbolaget fokuserar på dessa strukturella tillväxttrender inom kinesisk konsumtion samt bolag med exponering mot denna sektor såsom mobilbolaget Xiaomi och Sunway Communications som är leverantör av 5G-antenner.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER