Bildkälla: Stockfoto

Bioinvent reviderar avtal med Cancer Research UK avseende BI-1206

Läkemedelsbolaget Bioinvent har omstrukturerat ett avtal gällande klinisk utveckling med
cancerstiftelsen Cancer Research UK, CRUK, avseende bolagets anti-FcγRIIB-antikropp, BI-1206. Det framgår av ett pressmeddelande.

I utbyte mot en engångsersättning har det reviderade avtalet förenklat och reducerat Bioinvents åtaganden gentemot CRUK, vilket ger Bioinvent större flexibilitet vad gäller utveckling och partnersamarbeten baserade på BI-1206. Avtalet följer på Bioinvents exklusiva licensavtal med CASI Pharmaceuticals för utveckling och kommersialisering av BI-1206 i Fastlandskina, Taiwan, Hongkong och Macao.

Det omstrukturerade avtalet med CRUK innebär att Bioinvent inte längre kommer ha skyldighet att ersätta CRUK vid utvecklings- och kommersiella milstolpar för BI-1206, samt att royaltybetalningar baserade på nettoomsättning sänks till en låg ensiffrig nivå. Bioinvent ska göra en engångsbetalning på 2,5 miljoner brittiska pund till CRUK.

- Vår stärkta finansiella position ger Bioinvent de resurser och den flexibilitet som behövs för att fortsätta arbetet med vår lovande, unika anti-FcγRIIB-antikropp BI-1206. Genom att förenkla våra skyldigheter och licensåtaganden behåller vi en större kontroll och ökat potentiellt värde från det bredare utvecklingsprogrammet för BI-1206 inom ett antal icke-solida och solida tumörer. Data från vår studie i Storbritannien tillförde värdefull information till den kliniska utvecklingen av BI-1206 och jag vill tacka CRUK-teamet för deras stöd under samarbetet, säger Martin Welschof, vd i Bioinvent.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER