Bildkälla: Stockfoto

Affär mellan Novartis och Beigene validerar rationalen bakom Bioinvents BI-1206 enligt Pareto

Den stora licensieringsaffären mellan Novartis och Beigene för den senares läkemedel tislelizumab validerar rationalen bakom Bioinvents BI-1206, enligt investmentbanken Pareto.

BI-1206 och tislelizumab har liknande verkningsmekanismer, påpekar Pareto. Befintlig klinisk data för tislelizumab ser bra ut men anses inte vara något revolutionerande, varför Bioinvents läkemedel i kombination med Keytruda skulle kunna slå tislelizumab när det kommer till effektivitet.

Affären anses validera Bioinvents metod att kombinera en antagonistisk antikropp riktad mot det immunhämmande målproteinet Fc gamma receptor med en anti-PD1-antikropp, samtidigt som det bedöms öka chanserna att ny data som förväntas släppas den 28 januari kommer utgöra en positiv katalysator.

Pareto har en köprekommendation på Bioinvent med riktkurs 75 kronor. Aktien står idag i en bit över 50 kronor.

Novartis betalade 650 miljoner dollar upfront i licensaffären för tislelizumab, ihop med upp till 1,55 miljarder dollar i potentiella milstolpebetalningar samt royalty. Tislelizumab har redan godkänts i Kina och riktar sig mot flera cancerindikationer.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER