Bildkälla: Stockfoto

Biden river upp flera av Trumps beslut - men flera utmaningar kvarstår

Redan under sin första dag som president har Joe Biden rivit upp flera beslut som Donald Trump tagit under hans tid i Vita huset. Men bland alla snabba lösningar finns problem som är lite mer utmanande att lösa, rapporterar CNN.

USA kommer bland annat att återigen gå med i Parisavtalet, bidra till Världshälsoorganisationen WHO och avsluta reseförbudet från några muslimska länder. Vidare har han stoppat bygget av muren mot Mexiko och kommer att införa tvång på munskydd i federala byggnader i hopp om att minska smittspridningen av corona.

CNN vittnar om en känsla av lättnad i luften bland de politiska motståndarna och Joe Biden uppmanade till ett slut på det "ocivila kriget" i modern politik. Samtidigt som flera politiska frågor går att lösa med en signatur finns andra utmaningar som är svårare att lösa.

I USA finns en en ras- och ekonomisk ojämlikhet samt en klimatkris som förvärrar torka och bränder. Under Trumps presidentskap har även den vita nationalismen ökat kraftigt och i öst utmanar Kina den amerikanska dominansen, skriver CNN.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER