Bildkälla: Stockfoto

Dylan stäms för försäljning av musikkatalog

Bob Dylan har stämts av låtskrivaren Jacques Levy i samband med försäljningen av sin musikkatalog till Universal Music Group.

Affären kablades ut i förra månaden. Priset nämndes inte men enligt källor till Music Business Worldwide var katalogen värd någonstans inom intervallet 300-400 miljoner dollar.

Levy, som har skrivit tio låtar åt Dylan, kräver nu att han får en del av intäkterna från den sålda katalogen. Sju av låtarna som duon arbetat på förekom på Dylans album från 1976, Desire. Enligt stämningen är Levy berättigad till 35 procent av intäkterna från albumet, enligt ett kontrakt som parterna undertecknade 28 juli 1975.

Baserat på hur många låtar som förekommer i musikkatalogen (600 stycken) och att de sålts för 300 miljoner dollar, är priset per låt cirka 500 000 dollar. Då Levy samarbetade med Dylan kring tio låtar landar siffran på cirka fem miljoner dollar, varav Levys andel på 35 procent ger honom rätt till 1,75 miljoner dollar, motsvarande 14,5 miljoner kronor.

Utöver detta kräver Levy två miljoner dollar till i skadestånd för att slippa behöva se samma beteende i framtiden och för att straffa Dylan för kontraktsbrott.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER