Bildkälla: Stockfoto

SIA Glass nådde ett 'vansinnigt bra resultat' enligt vd, belönar anställda med bonus och bygger ut fabriken

Hallandsbaserade SIA Glass förbättrade sin omsättning med 13 procent till 572 miljoner kronor förra året. Nu belönas de anställda med en bonus på 5 000 kronor per person, enligt ett pressmeddelande.

”Det är ett vansinnigt bra resultat och inget vi kunde föreställa oss ett år som detta. Glass har sålt exceptionellt bra, och många tycks prioritera svenska livsmedel under pandemin, det kan ha gynnat företag som vårt som producerar allt i Sverige”, säger vd Stefan Carlsson i ett pressmeddelande.

”Den extra utbetalningen om 5 000 kronor till alla anställda ska ses i ljuset mot att alla på företaget verkligen ställde upp för att möta den stora efterfrågan i en tid som samtidigt präglades av högre frånvaro och krav på flexibilitet", säger Stefan Carlsson.

Bolaget släpper inga siffror kring resultatet men säger att det blev ett bra resultat. Det tänker man nu använda för att bygga ut fabriken i Slöinge för att möta efterfrågan.

”Pengarna går tillbaka in i företaget, det handlar om en investering på ca 160 miljoner kronor och om allt går enligt planerna är det planerad byggstart till hösten 2021. Vi vill vara i drift med de nya lokalerna i januari 2024”, säger Stefan Carlsson.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER