Bildkälla: Stockfoto

Xvivo Perfusions teknologi har satt nytt rekord för ett donatorhjärta utanför kroppen

Medicinteknikbolaget Xvivo Perfusions teknologi har satt ett nytt rekord för ett donatorhjärta utanför kroppen. Det framgår av ett pressmeddelande.

I en pågående klinisk prövning i Australien och Nya Zeeland bevarades ett donatorhjärta med hjälp av Non Ischemic Heart Preservation-teknik i 7 timmar och 18 minuter innan det framgångsrik transplanterades in i en 55-årig man. Genom att förlänga den traditionellt idealiska tidsgränsen på mindre än 4 timmar, med bevaring på is, till mer än 7 timmar med Xvivos teknologi kommer fler liv att kunna räddas, skriver bolaget.

I den kliniska prövningen har hittills sex hjärttransplantationer genomförts vid The Alfred Hospital i Melbourne och St Vincent's Hospital i Sydney, Australien, efter ett omfattande prekliniskt arbete vid Critical Care Research Group i Brisbane.

Med Xvivos hjärtteknologi bevaras hjärtat vid 8 grader Celsius samtidigt som det förses med en näringsrik och syresatt lösning. Syftet med den nya metoden är att möjliggöra att funktionen hos ett donatorhjärta kan bevaras under en längre tid och även kunna transporteras längre sträckor, vilket gör att fler hjärtan kan transplanteras.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER