Bildkälla: Stockfoto

Egetis Therapeutics på väg få USA-patent för kombinationsterapi med Aladote

Läkemedelsutvecklingsbolaget Egetis Therapeutics har fått ett så kallat Notice of Allowance från USAs patentverk (USPTO) för ett nytt patent som omfattar en kombinationsterapi med bolagets läkemedelskandidat Aladote och N-acetylcystein (NAC). Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya patentet förbättrar ytterligare Aladote-programmets position och ger patentskydd fram till år 2037 i USA, före en potentiell förlängning.

När USPTO utfärdar ett Notice of Allowance innebär det att allt kring patentet är godkänt och att endast betalningar återstår innan det kan registreras.

“Vi är mycket glada över att patentet för denna kombinationsbehandling med Aladote och NAC kommer att beviljas, vilket ytterligare stärker vår robusta patentportfölj som bland annat innefattar ett substanspatent för calmangafodipir med patentskydd fram till år 2032 i USA och Europa”, säger Nicklas Westerholm, vd Egetis Therapeutics.

Aladote har tidigare beviljats särläkemedelsstatus i USA och en ansökan om särläkemedelsstatus i Europa lämnades in i under Q1 2021.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER