Bildkälla: Stockfoto

Amerikanska och europeiska bolag överväger framtida investeringar i Kina - BN

Amerikanska och europeiska bolag överväger framtida investeringar i Kina efter att landets regering hållit i sina pandemirestriktioner. Det skriver Bloomberg News på tisdagen.

Bland annat har staden Shanghai stängts ned. Tidigare under dagen kom uppgifter som sa att försäljningen av bilar i staden under april vad obefintlig.

Både den amerikanska och europeiska handelskammaren i Kina har gjort undersökningar bland sina medlemsföretag som visar att flera företag överväger framtida investeringar i landet. Enligt den amerikanska handelskammarens president, Michael Hart, kan det resultera i att företag i framtiden söker sig till andra länder än Kina när de letar efter varor.

Prognosen delas av den europeiska handelskammarens vice president, Massimo Bagnasco, som lyfter att osäkerheten har ökat i och med de ihärdiga pandemirestriktionerna.

"Osäkerhet är verkligen nyckelordet, eftersom det inte finns någon uppfattning om hur länge detta kan pågå och vad som kommer att hända efter Shanghai", säger Massimo Bagnasco.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER