Bildkälla: Stockfoto

Pågående oljekrisen bedöms vara värsta någonsin - World Energy Council

Den pågående oljekrisen är värre än tidigare kriser och konsumenterna kommer få bära den största bördan - samtidigt som de kämpar med den pågående inflationen. Det menar World Energy Councils generalsekreterare Angela Wilkinson i en intervju med CNBC.

Oljepriserna har stigit kraftigt sedan Ryssland invaderade Ukraina, och många är oroade över hur framtida leveranser av den viktiga råvaran ska se ut. EU har nyligen föreslagit ett gradvis förbud mot rysk olja, vilket satt ytterligare press på energipriserna.

Wilkinson spår att den nuvarande krisen kommer bli värre än den på 1970-talet, då konflikter i Mellanöstern påverkade oljeindustrin globalt.

"Det här är en konsumentdriven kris och de konsumentdrivna anpassningar som väntas uppstå till följd av detta kommer bli mycket betydande. Om man tittar på priset i stora delar av världen är de nu oöverkomliga för väldigt många", säger hon.

Generalsekreteraren menar att stora politiska reformer och nya internationella samarbeten kommer krävas för att hitta sätt att tämja krisen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER