Bildkälla: Stockfoto

Lagercrantz förvärvar bolag från Strängnäs med omsättning på 60 miljoner kronor

Teknikhandelsbolaget Lagercrantz förvärvar samtliga aktier i Stegborgs El-evator, som erbjuder produkter och lösningar för renovering samt ombyggnation av hissar. I fjol hade bolaget en omsättning på drygt 60 miljoner kronor, framgår det av ett pressmeddelande.

Stegborgs El-evator erbjudande omfattar styrsystem, nödtelefoner och komplett hissmaterial där de primära kunderna är service- och installationsbolag inom hissbranschen. Vidare arbetar dessa mot slutkunder som bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag.

"Stegborgs El-evator har en stark position på renoverings- och ombyggnationsmarknaden för hissar. Verksamheten har under flera år visat en stabil och fin tillväxt och blir ytterligare en stark resultatenhet inom divisionen Control och vår satsning på styr- och reglerteknik", kommenterar Daniel Wedberg, chef över Control på Lagercrantz.

Det nya tillskottet, som har sitt säte i Strängnäs, väntas generera ett mindre positivt tillskott till Lagercrantz vinst per aktie på årsbasis. Ingen köpeskilling uppges i samband med transaktionen.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER