Bildkälla: Stockfoto

Concordia säljer produkttankfartyget Stena Paris

Tankrederiet Concordia Maritime har ingått kontrakt avseende försäljning av produkttankfartyget Stena Paris. Fartyget är på 65 000 dödviktston och byggt 2005. Köparen är baserad i Grekland och leverans beräknas ske under slutet av juli. Det framgår av ett pressmeddelande.

Försäljningen väntas medföra en positiv likviditetseffekt om 5 miljoner dollar. I enlighet med ingånget bankavtal kommer överskottet att användas till accelererad amortering på lån och därigenom stärka bolaget på längre sikt. Tillgångsvärdena för tankfartyg har stigit under våren i takt med den positiva fraktmarknaden. Köpeskillingen ligger betydligt över de marknadsvärderingar som gjordes vid halvårsskiftet.

- Försäljningen av Stena Paris görs primärt för att ta tillvara på de höjda fartygsvärderingarna och förbättra bolagets finansiella ställning, men därutöver finns även en åldersfaktor. I en stark andrahandsmarknad för moget kvalitetstonnage passar vi nu därför på att avyttra vårt äldsta fartyg, säger Erik Lewenhaupt, vd för Concordia Maritime.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER