Bildkälla: Stockfoto

Carlyle Groups vd Kewsong Lee lämnar - kom inte överens om nytt kontrakt

Riskkapitalbolaget Carlyle Groups vd Kewsong Lee lämnar sin position men kommer vara tillgänglig under en övergångsperiod. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Kontraktsförhandlingarna mellan Carlyle och Lee ska ha nått en återvändsgränd. Istället för att fortsätta förhandla meddelade Carlyle att de inte kommer förnya Lees kontrakt. Efter att ha informerat Lee beslutade han att avgå omedelbart, rapporterar Financial Times.

Lee kommer avgå som vd och styrelseledamot men vara med under övergångsprocessen. William Conway, som är medgrundare till Carlyle, blir tillfällig vd. En nybildad kommitté kommer leda sökandet efter en permanent efterträdare.

Lee blev vd 2017 tillsammans med Glenn Youngkin som sedan slutade under 2020. Lee blev då ensam vd för Carlyle.

"Jag är tacksam för min tid på Carlyle och tacksam för möjligheten att bygga upp företaget tillsammans med ett otroligt begåvat och engagerat team. Jag känner en enorm stolthet över våra många prestationer under dessa komplexa och utmanande tider, särskilt företagets rekordstora finansiella resultat, starka investeringsresultat och fortsatta ledarskap inom DEI- och ESG-initiativ", sade Lee.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER