Bildkälla: Stockfoto

Nvidia rasar efter preliminära siffror för Q2 - gamingsegmentet tynger (uppdatering)

(Mer detaljer i texten, justerar kursreaktion)

Amerikanska chipjätten Nvidia bedömer att intäkterna under andra kvartalet landade på 6,7 miljarder dollar, enligt preliminära siffror. Det är en ökning med 3 procent i årstakt, men 19 procent lägre än föregående kvartal. Nvidia hade tidigare guidat för intäkter på 8,1 miljarder dollar.

Nedgången beskrivs bero på svagare intäkter än förväntat inom Gaming-segmentet med en nedgång på 33 procent till 2,04 miljarder dollar. Sekventiellt var nedgången 44 procent.

Inom datacenter ökade däremot intäkterna med 62 procent i årstakt till 3,81 miljarder dollar, en sekventiell ökning med 1 procent. Det är en rekordhög intäktssiffra för Datacenter men ändå något lägre än bolagets egna förväntningar. Orsaken är att försäljningen påverkades av störningar i leveranskedjan.

Resultatet för andra kvartalet förväntas inkludera cirka 1,32 miljarder dollar i nedskrivningar, primärt relaterat till lagret, baserat på justerade förväntningar om framtida efterfrågan.

"De betydande kostnaderna som uppstod under kvartalet återspeglar tidigare långsiktiga inköpsåtaganden som vi gjorde under en tid av allvarlig komponentbrist och vår nuvarande förväntan om fortsatt makroekonomisk osäkerhet", säger finanschefen Colette Kress.

Nvidia-aktien rasar med drygt 7 procent i förhandeln i USA. Bolaget släpper sin fullständiga rapport den 24 augusti.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER