Bildkälla: r.classen / Shutterstock.com

Netflix slopar nedladdningsfunktion i sin annonsfinansierade tjänst - BN

Streamingjätten Netflix kommer inte låta användare av sin nya annonsfinansierade tjänst ladda ned tv-serier och filmer till sina enheter för att titta offline. Det framgår av kod som hittats i företagets iPhone app, rapporterar Bloomberg News.

Att ladda ned innehåll för att sedan se offline är något kunderna kan göra i den vanliga tjänsten. Det uppges nu inte vara möjligt med den annonsfinansierade nivån som ska släppas nästa år.

Netflix har undvikit reklam i åratal men nästa år lanseras en sådan tjänst. Antydningar om den nya tjänsten kan redan ses i kod som ligger gömd i dess iPhone app.

"Nedladdningar tillgängliga på alla planer utom Netflix med annonser", enligt text i appen som upptäcktes av utvecklaren Steve Moser och delades med Bloomberg News.

Koden visar också att användare inte kommer kunna skippa annonserna. Netflix har avböjt att kommentera saken. Med tanke på att tjänsten är långt ifrån klar kan saker ändras.

Konkurrerande tjänster som Hulu, HBO Max och Peacock förlitar sig redan på reklamfinansierade nivåer för att driva på tillväxten. Netflix annonsexpansion väntas också hjälpa till att skräddarsy annonser till dess specifika användare.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER