Bildkälla: Stockfoto

Hedgefonder flockas kring Swedish Match, sätter press på Philip Morris att höja budet - BN

Flera av världens största hedgefonder har byggt upp positioner i snusjätten Swedish Match i syfte att få Philip Morris International att höja sitt bud på bolaget. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Bland annat har Davidson Kempner Capital Management och HBK Capital Management shoppat aktier som gör att båda närmar sig ett ägande om 5 procent i Swedish Match, vilket skulle medföra flaggningsplikt. Därutöver har också DE Shaw & Co, Farallon Capital Management och Pentwater Capital Management köpt aktieposter.

Även aktivistfonden Elliott Management är ombord med 5,25 procent av aktierna. Totalt ska hedgefonderna tillsammans nu sitta på minst 25 procent av alla aktier i Swedish Match, och enligt Bloombergs uppgifter har vissa av fonderna skrivit till Philip Morris med krav om att höja budet.

Philip Morris, som tillverkar de kända Marlboro-cigaretterna, krävde tidigare en acceptans på 90 procent på sitt bud, men har nyligen börjat överväga att sänka acceptnivån för att lättare kunna driva igenom affären.

Swedish Match-aktien stängde på 109,35 kronor på onsdagen, vilket är över budet på 106 kronor per aktie. Att investerare är villiga att köpa aktien över budnivån beror på att de tror att Philip Morris kommer höja budet.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER