Bildkälla: Stockfoto

Truecaller ser inte negativ inverkan från utkast till ny telekomlagstiftning i Indien

Kommunikationsappen Truecaller ser inte att utkastet till ny lagstiftning i Indien skulle ha en negativ inverkan på den egna verksamheten.

"Vi välkomnar den indiska regeringens initiativ att tillhandahålla ett modernt och heltäckande ramverk med fokus på innovation och användarsäkerhet. Det är mycket välkommet att det utarbetade lagförslaget bekräftar konsumenternas rätt att veta vem som ringer dem. Vi tror att det kan ha en positiv inverkan på vårt uppdrag att skapa en säker och pålitlig kommunikationsupplevelse", skriver Truecaller i ett pressmeddelande.

Under förra veckan öppnade regeringen i Indien upp en konsultation, liknande remissförfarande i Sverige, rörande en ny telekomlagstiftning. Det rapporterades då bland annat att internetbaserade kommunikationstjänster ska regleras samt att det vidtas åtgärder för att begränsa sälj- och spam-samtal.

"Truecaller är en global tjänst som löser ett universellt problem och vår erfarenhet från andra marknader är att vi fortsatt har sett en stark tillväxt efter att striktare reglering har införts", säger Alan Mamedi, vd och medgrundare till Truecaller.

Indien är den överlägset största marknaden för Truecaller som erbjuder en plattform för verifiering av kontakter och blockering av oönskade samtal och meddelanden. Aktien har pressats rejält på börsen de senaste dagarna. I fredags aviserade bolaget ett återköpsprogram på maximalt 5 procent av B-aktierna.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER