Bildkälla: Stockfoto

Philip Morris planerar inte att dra tillbaka sitt bud på Swedish Match enligt vd - Reuters

Tobaksjätten Philip Morris överväger inte att dra tillbaka sitt bud på Swedish Match trots försämrade globala ekonomiska förhållanden. Det uppger vd Jacek Olczak till Reuters.

Istället bedöms budet vara ännu mer attraktivt givet att den globala makroekonomiska miljön har förändrats sedan erbjudandet lades fram, enligt Olczak.

Han sade också att det finns andra alternativ på bordet om Philip Morris inte lyckas driva igenom köpet. Ett sådant är att man förblir majoritetsägare i Swedish Match, som kontrollerar hälften av världens snusmarknad.

Det är inte säkert ifall Philip Morris bud kommer lyckas. Aktivisten Elliott Investment Management har tagit en post på 5,25 procent i Swedish Match och sagt att det motsätter sig erbjudandet under gällande villkor. Det har även rapporterats av Bloomberg att flera stora hedgefonder tillsammans sitter på minst 25 procent av aktierna och vissa ska ha krävt ett höjt bud.

Philip Morris erbjuder 106 kronor per aktie, vilket värderar hela Swedish Match till cirka 180 miljarder kronor. Acceptfristen på budet gäller fram till 21 oktober.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER