Bildkälla: Stockfoto

Redeye överväger att sänka motiverat värde för Truecaller efter blankarrapporten

Igår släppte Viceroy Research en blankarrapport på kommunikationsappen Truecaller och meddelade att man har en kort position i bolaget. Nyheten fick aktien att initialt falla över 20 procent, men sedan återhämtades stora delar av fallet.

Redeye anser att blankarrapporten innehåller flera oroande punkter, några som delvis var kända sedan tidigare och andra som var okända.

"Mest anmärkningsvärt är att Truecaller kanske inte är GDPR-kompatibel för tredjepartsanvändare (personer som har registrerats i Truecallers databas av andra än dem själva). Särskilt informationen om dessa personer, och att denna information kan vara tillgänglig för andra", skriver analyshuset och fortsätter.

"Medan vi bibehåller vårt värderingsintervall tills vidare tittar vi på ett möjligt nytt scenario som motsvarar en WACC på 11,0 procent (9,0 procent idag). Detta på grund av de stora risker som vi har påpekat. Detta skulle resultera i ett nytt Base Case på 80 kronor (105), Bear Case 33 kronor (42) och Bull Case 145 kronor (190).

Truecaller meddelade igår att de ska granska rapporten och sedan "ge nödvändiga kommentarer".

I skrivande stund handlas aktien ned drygt 3 procent till 39,14 kronor.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER