Bildkälla: Spotify Press

Spotify satsar på plattformssäkerhet och förvärvar Kinzen

Musikströmningstjänsten Spotify har förvärvat irländska Kinzen som jobbar med att öka säkerheten på plattformar, framgår det av ett pressmeddelande.

"Vi har länge haft ett inflytelserikt samarbete med Kinzen och dess exceptionella team. Genom att arbeta tillsammans som en enhet kan vi nu ytterligare förbättra vår förmåga att upptäcka och hantera skadligt innehåll, och framför allt på ett sätt som bättre tar hänsyn till den lokala kontexten", säger Dustee Jenkins, Spotifys globala chef för Public Affairs.

Kinzens jobbar med plattformssäkerhet. Bolagets teknik analyserar potentiellt farligt innehåll och kommer enligt Spotify hjälpa till att upptäcka farliga trender på olika marknader. Parterna har haft ett samarbete sedan 2020 och enligt Spotify är Kinzens teknisk extra lämpad för podcasts och ljud.

"Den här investeringen utökar Spotifys strategi för plattformssäkerhet och understryker hur allvarligt vi tar vårt åtagande att skapa en säker och trevlig upplevelse för skapare och användare", fortsätter Jenkins.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER