Bildkälla: Stockfoto

Folksam köper två fastigheter i centrala Stockholm för 3,0 miljarder kronor

Folksamgruppen, genom KPA Pension, förvärvar två fastigheter i centrala Stockholm. Det handlar om Vasahuset, Kortbyrån 19 och Kortbyrån 20, på Vasagatan 11-13 i centrala Stockholm som säljs av DNB för 3 039 miljoner kronor. Fastigheternas uthyrningsbara area uppgår till drygt 21 000 kvadratmeter och tillträdet sker den 1 november. Det framgår av ett pressmeddelande.

Under de senaste åren, inklusive köpet av Vasahuset, har Folksamgruppen köpt fastigheter till den direktägda portföljen för nästan 26 miljarder kronor. Folksamgruppen har direktägda fastigheter till ett värde av närmare 65 miljarder kronor.

– Vi fortsätter vår lönsamma expansion av fastighetsportföljen och det känns bra att nu förvärva dessa två stabila förvaltningsfastigheter mitt i vår kärnmarknad i Stockholm. Läget är de bästa i Sverige och kontorslokalerna är attraktiva på hyresmarknaden, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksamgruppen.

Genom förvärvet ökar KPA Pension andelen direktägda fastigheter i sin tillgångsportfölj från 10,7 procent till 11,9 procent.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER