Bildkälla: Stockfoto

Nasdaqs kryptoverksamhet förväntas lanseras under första halvåret 2023

Börsoperatören Nasdaqs förvaringsverksamhet för kryptovaluta, Nasdaq Digital Assets, förväntas att lanseras någon gång under första halvåret 2023. Det uppgav bolagets vd Adena Friedman i en intervju med Reuters.

Satsningen tillkännagavs i september och inväntar fortfarande myndighetsgodkännande.

Nasdaq har redan varit involverat i krypto i flera år och har tillhandahållit handels- och övervakningsteknik till digitala tillgångsbörser. Friedman anser att kryptomarknaden måste regleras mer för att få dragkraft hos institutionella investerare.

"Nu är det dags för reglering att komma ikapp och se till vi har god säkerhet och sundhet när vi går framåt, men vi tillåter också innovation och ett smidigt ekosystem", sade hon och tillade att Nasdaq har varit en innovatör i 50 år inom en kraftigt reglerad bransch.

Kryptovalutor har varit under press i år efter en rad högprofilerade konkurser hos kryptolångivare och börser. Huvudnummer var kryptobörsen FTX, som kollapsade efter att investerare tagit ut 6 miljarder dollar från plattformen på tre dagar. FTX misslyckande har gjort att uppskattningsvis 1 miljon investerare står inför förluster på totalt "miljarder dollar", skriver Reuters.

Nasdaq har även gjort en storsatsning på programvara mot finansiella brott, med sitt förvärv av Verafin för 2,75 miljarder dollar för ett par år sedan.
Börsvärldens nyhetsbrev
ANNONSER